Bine cunoscută pentru vestigiile romane descoperite în situl arheologic de la Reșca, comuna Dobrosloveni va găzdui, între 22 și 25 august, un festival roman. Este primul eveniment de acest gen organizat în județ, iar autoritățile își propun să îl promoveze atât în țară cât și peste hotare. Vor să atragă astfel cât mai mulți turiști, mai ales că în localitate sunt și vestitele cabane de vânătoare ale lui Nicolae Ceaușescu, ce oferă spații de cazare într-un decor spectaculos.

Primăria Dobrosloveni, în colaborare cu administrația locală din orașul bulgăresc Mezdra organizează anul acesta un festival roman în localitatea olteană renumită pentru situl arheologic Romula Malva. “RomulaFest”- Festival de tradiții şi obiceiuri romane din cadrul proiectului “Welcome To The Middle Ages” este un proiect finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria. Locația de desfăşurare a evenimentului este satul Reşca, vis-a-vis de moara din sat.

Organizatorii se vor inspira și din festivalul organizat de câțiva ani în cetatea Kaleto, din orașul Mezdra, Bulgaria.

Articolul precedentSuporterii CSM Slatina își ridică tricourile pentru meciurile din Liga a III-a
Articolul următorPrima investiție inaugurată pe terenul fostei unități militare din Slatina. Un restaurant celebru, care oferă peste 80 de locuri de muncă