13 avocaţi voluntari din cadrul Baroului Olt îi vor învăţa noţiuni juridice pe elevii olteni, în cadrul proiectului „Fii avocat în şcoala ta”.

Recent, a fost semnat Protocolul de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Olt, semnatari fiind Adrian Bărbulete, inspectorul şcolar general al ISJ, şi avocatul Maria Brânduşa Murguleţ, coordonator proiect la nivelul Baroului Olt.

Baroul Olt îşi va trimite avocaţii în şcoli ca să-i înveţe pe copii despre drepturi şi libertăţi, în vederea introducerii unei noi materii de anul viitor.

Pentru ca elevii şi chiar profesorii să se obişnuiască încă de pe acum cu aceasta, Baroul Olt va organiza o serie de activităţi gratuite şi pro bono în şcolile din judeţ.

Astfel, elevii vor putea admira robele avocaţilor, vor vedea cum arată cătuşele poliţistului şi multe altele, în timpul simulărilor de procese pe care le vor face în sălile de clasă.

Proiectul „Fii avocat în şcoala ta” se va derula în şcolile din Olt până în luna iunie. Totul face parte dintr-un proiect naţional al Uniunii Naţionale a Barourilor din România.

Orele practice de educaţie juridică vor avea loc doar în orele de dirigenţie sau cele socio-umane.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMormânt medieval, descoperit într-o localitate din Olt
Articolul următorLECȚII de Educație Financiară pentru politicieni – Cum am putea folosi scumpirile în avantajul nostru