Varicela continuă să afecteze elevi și preșcolari din județ. Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi evoluția a două focare, unul la Slatina și altul în Balș.

O boală a copilăriei extrem de contagioasă, varicela, e prezentă în această perioadă în mai multe școli și grădinițe din județ. Subiectul a fost discutat astăzi în ședința Colegiului Prefectul, iar prefectul Silviu Neacșu a cerut o monitorizare mai atentă a acestor cazuri.„Sunt în monitorizare şi evoluţie două focare de varicelă, unul la Şcoala «Vlaicu Vodă» din Slatina, care la momentul de faţă are 14 cazuri, şi unul la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 1 Balş, unde există 17 cazuri la diferite grupuri de vârstă. Ţinând cont că varicela este o boală cu transmitere aerogenă, măsurile de siguranţă sunt cele cunoscute, cu aerisire, cu efecturarea curăţeniei şi a dezinfecţiei curente, copiii trebuie să rămână acasă în perioada în care sunt contagioşi, 21 de zile cel puţin sau până la curăţarea elementelor existente pe piele”, a declarat medicul Magdalena Stegaru, din cadrul DSP Olt.

Articolul precedentRecomandarea Direcției de Sănătate Publică: apă, săpun și prosoape de hârtie în toate școlile
Articolul următorCine sunt ortopezii anchetați de Spitalul Slatina. Câte radiografii au fost găsite în dulapul fiecăruia