Încă patru contracte pentru finanţarea unor proiecte cu fonduri europene în valoare de aproximativ opt milioane de euro urmează să fie semnate de Primăria Slatina, până la finalul anului.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, spune că municipalitatea a primit asigurări de la Ministerul Dezvoltării că aceste proiecte sunt deja în faza de contractare.

„Au fost semnate contractele de finanţare pentru şase proiecte care însumează aproximativ 76 de milioane de lei, adică 16 milioane de euro, dintr-o sumă alocată municipiului Slatina de peste 24 de milioane de euro, pentru acest exerciţiu financiar. Mai avem încă cinci proiecte pentru care urmează să semnăm contractele de finanţare. Chiar săptămâna trecută am avut o vizită de la Ministerul Dezvoltării şi am primit veşti foarte bune: patru dintre aceste proiecte au ajuns deja la minister şi sunt în faza de contractare. Au trecut de evaluarea tehnico financiară şi practic mai sunt doar câteva chestii de formă, efectiv nu se mai poate întâmpla nimic ca aceste contracte să nu se semneze. Sperăm ca şi aceste contracte să fie semnate până la finele anului”, a declarat Cristian Cismaru.

Cele patru proiecte pentru care urmează să fie semnate contractele de finanţare sunt următoarele:

Modernizarea străzilor pe care circulă transportul public şi dezvoltarea infrastructurii pietonale în municipiul Slatina;

Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public;

Proiect integrat de mobilitate durabilă, biciclete şi vehicule electrice;

Sistem integrat de management al traficului şi mobilităţii urbane şi impunere a regulilor de siguranţă şi securitate.

Peste o sută de milioane de lei este suma pe care Primăria Slatina a reuşit să o atragă din fonduri europene, până acum, în exerciţiul bugetar 2014-2020.

Este vorba despre şase proiecte pentru care deja s-a semnat contractul de finanţare. Printre acestea se numără achiziţia de autobuze electrice, reabilitarea de şcoli sau realizarea de piste pentru biciclişti.