Fostul primar al comunei Drăghiceni, Viorel Ştefan Şoancă, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru abuz în serviciu în forma asimilată infracţiunilor de corupţie şi abuz în serviciu, ambele în formă continuată.

Potrivit unui comunicat remis de Direcţia Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, în perioada martie – aprilie 2016, Şoancă, în calitate de primar, a dispus contractarea și executarea lucrărilor de modernizare a unei clădiri, fiind încălcate mai multe acte normative, legi sau ordonanțe de urgență ce reglementau la momentul respectiv procedura de efectuare a unor lucrări de investiții.

În total, a fost cauzat un prejudiciu total de 84.683,38 lei.

Viorel Ştefan Şoancă a fost demis din funcţia de primar, prin ordin de prefect, pentru că, potrivit unui comunicat de presă remis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, el a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul SC Geoşel Măceşanu SRL, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, Viorel Ştefan Şoancă a fost reţinut pe 30 martie 2017, el fiind cercetat într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare instrumentat de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Acesta a contestat demiterea în instanţă, procesul fiind pe rol.

Articolul precedentUn primar din Olt, sub control judiciar. A luat mită de peste o sută de ori
Articolul următorDECIZEI ŞOC a instanţei! Ce se întâmplă cu Nadăş, satul din Arad retrocedat aproape în întregime unei familii