Fostul şef al Finanţelor Publice Olt şi consilier local la Slatina, Marin Gubandru, a încetat din viaţă, sâmbătă dimineaţa, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, unde se afla internat din cauza unor complicaţii cauzate de infecţia cu virusul SARS-CoV2. El avea doar 63 de ani.

Potrivit unor surse medicale, starea lui Marin Gubandru s-a agravat, în ultimele două zile, când a fost resuscitat de două ori, după ce a suferit stopuri cardio-respiratorii.

Gubandru avea diabet.

Imagine

Marin Gubandru nu este cunoscut doar ca fost șef al Finanțelor Publice Olt și ca fost consilier local al municipiului-reședință de județ.

În 2010, el a fost reţinut timp de 24 de ore, alături de alte 10 persoane, în dosarul  lingourilor de aluminiu de la Arcelor Mittal. Trimis în judecată pentru delapidare alături de alţi inculpaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Gubandru a scăpat doar cu o amendă administrativă de 300 de lei.

De asemenea, în 2013 fostul șef al Fiscului a fost cercetat și trimis în judecată pentru evaziune fiscală. În 2016, Tribunalul Mehedinți l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost desființată de Curtea de Apel Craiova, unde inculpatul a atacat-o cu apel, iar Marin Gubandru a scăpat, din nou, cu o simplă amendă administrativă, în vreme ce un alt inculpat în același dosar s-a ales cu închisoare cu suspendare.

Sursa: Realitatea de Olt