În loc să le distrugă cu utilajele de construcţii, municipalitatea slătineană a ales să recupereze o parte din dalele de granit de pe Esplanada din centrul Slatina, aflată în plin proces de reabilitate.

Reprezentanţii municipalităţii slătinene spun că, ulterior, vor decide dacă plăcile din granit vor fi folosite la alte proiecte ale primăriei sau dacă vor fi valorificate, aducând venit suplimentar la bugetul local al Primăriei Slatina.

Primarul Emil Moţ a făcut publice imaginile cu proiectul noii Esplanade din centrul Slatinei, simularea video a investiţiei arătând mai mult spaţiu verde şi o legătură mai uşoară cu Expo Parcul din apropiere.

Valoarea proiectului se ridică la aproape nouă milioane lei, fără TVA.

Pe perioada lucrărilor de la Esplanadă, zona de promenadă a slătinenilor s-a mutat în Parcul Tineretului, cel mai mare şi mai nou din municipiu.

Actuala Esplanadă este un proiect al vechii conduceri a Primăriei Slatina, cu multe hop-uri în implementare. Potrivit ultimului bilanţ al municipalităţii, investiţia în noul Centru Civic al Slatinei a înghiţit, la acea dată, în jur de 15 milioane de lei.

Imagine

Imagine

Imagine