Ziua Naţională a fost marcată, marţi, printr-o ceremonie religioasă şi prin depunere de coroane, la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din centrul Slatinei.

Prezenţa nu a fost numeroasă, iar participanţii au fost triaţi epiedmiologic, li s-a măsurat temperatura şi li s-a pus la dispoziţie dezinfectant pentru mâini.

Având în vedere că astfel de manifestări s-au organizat doar în municipiile reşedinţă de judeţ, la Slatina au fost prezenţi şi primarii din Balş şi Caracal, Cătălin Rotea şi Ion Doldurea, dar şi senatorul Siminica Mirea şi deputatul Marius Iancu.

Imagine

De la eveniment n-au lipsit nici preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, şi primarul Slatinei, Emil Moţ.

Faţă de alţi ani, nu s-a mai defilat, garda de onoare salutând de pe loc adunarea.

„În această perioadă grea pentru toţi românii şi pentru ţara noastră, urez un sincer la mulţi ani şi să aibă putere şi curaj să trecem cu bine cu toţii peste aceste momente grele. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!”, a declarat Marius Oprescu.

Imagine

Şi primarul Emil Moţ a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Le urez la mulţi ani românilor atât din România, cât şi din toată lumea! Din păcate, este pandemie, dar sufletul nostru este alături de românii din toată ţara şi din toată lumea. La mulţi ani, dragi români”, a spus primarul.

Sursa: Realitatea de Olt