Industria globală de shipping, cele mai mari câştiguri de după anii 2008. În urma cererii explozive de bunuri şi a unui lanţ global de aprovizionare perturbat de Covid-19, care majorează preţurile la transportul maritim, notează Bloomberg.

Câştigurile au crescut pentru aproape toate tipurile de nave, nave portcontainer, cargo care transportă mii de tone de cărbune sau nave specializate în transportul de autoturisme şi camioane.

În condiţiile în care flota comercială transportă aproximativ 80% din comerţul mondial, creşterea se resimte în fiecare colţ al economiei.

Boom-ul din 2008 a adus cu el un val de noi comenzi pentru nave însă creşterea de atunci s-a încheiat rapid când criza financiară a declanşat cea mai gravă recesiune globală din ultimele decenii, mai notează presa internațională.

Boom-ul actual se datorează redeschiderii economiei după Covid, care a generat o cerere explozivă pentru bunuri şi materii prime.

Pe lângă aceasta coronavirusul continuă să perturbe lanţurile globale de aprovizionare, blocând porturile şi provocând întârzieri vaselor, motiv pentru care numărul de nave disponibile pentru a transporta bunuri peste oceane este limitat.

Pentru transportul maritim de containere tarifele doboară record după record.

În topul creșterilor pe primul loc rămâne transportul maritim de containere.

14 287 de dolari este costul unui transport al unui container de marfă din China spre Europa.

Acest preț reprezintă o creştere de 500% în ritm anual, o majorare care afectează costul transportului tuturor mărfurilor, de la jucării la biciclete sau cafea.

„Nu sunt sigur că termenul furtuna perfectă poate descrie cu acurateţe ce se întâmplă, este pur şi simplu spectaculos. Este rezultatul supraîncălzirii pieţei containerelor care se răsfrânge asupra altor sectoare”, declară analistul şef al unui grup comercial.