O asociaţie intercomunitară formată din administraţiile locale din Brebeni, Coteana şi Ipoteşti, al cărei scop este atragerea de fonduri europene pentru înfiinţarea unei reţele de gaze naturale în cele trei localităţi, se va înfiinţa cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt.

O primă ședință tehnică de lucru susținută de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a avut loc, luni, la sediul forului judeţean. La şedinţă au participat viceprimarul comunei Coteana, Ionuț Dima, şi primarii comunelor Brebeni şi Ipoteşti, Marian Ivan și Ion Căpraru.

În acest sens, Marius Oprescu i-a asigurat pe reprezentanții celor trei localități de suport tehnic și financiar, pentru crearea unei asociații intercomunitare de dezvoltare, în vederea atragerii de fonduri europene necesare înființării rețelei  de gaze naturale, în comunitățile respective.

„Susțin astfel de demersuri deoarece introducerea de gaze naturale reprezintă un domeniu prioritar pentru fiecare localitate, un domeniu definitoriu pentru creșterea calității vieții cetățenilor, dar și pentru mediul economic din acea zonă”, a declarat Marius Oprescu