Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, 11 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în judeţul Olt, cu unul mai puţin decât miercuri şi joi. Explicaţia este că ultimul caz, un bărbat din Caracal, care se afla în carantină în judeţul Dolj, este raportat în judeţul vecin.

Şefa Cancelariei prefectului de Olt, Ionela Asan, a confirmat că Grupul de Comunciare Strategică a decis să schimbe raportarea, după două zile, pentru că bărbatul s-a aflat pe teritoriul judeţului Dolj, de la începutul pandemiei.

„Ne-am edificat. Este vorba despre ultimul caz, care este raportat la Dolj pentru că acolo se află”, a declarat Asan.

În judeţul Olt sunt, aşadar, confirmate 11 cazuri cu coronavirus, cinci fiind membrii unei familii din Slatina.

Cazurile 11, 10 şi 9 sunt contacţi ai copilului de un an şi două luni, confirmat cu coronavirus, tatăl, bunica şi bunicul, din Slatina. Cazul opt este mama acestui copil, o tânără de 22 de ani. Cazul şapte este al unui bărbat de 47 de ani, care se afla într-un centru de carantină la Corabia.

Cazurile şase şi cinci au legătură cu focarul de la Spitalul Gerota, o femeie de 72 de ani, din Sârbii Măgura, şi un bărbat de 53 de ani, din Drăgăneşti-Olt, ambii au fost internaţi în acel spital. Cazul patru este al copilului de un an şi două luni, confirmat pe 30 martie cu coronavirus.

A treia persoană confirmată cu virusul chinezesc este o tânără de 21 de ani, din Slatina, care revenise din Marea Britanie. Cazul cu numărul doi este un slătinen de 22 de ani, intrat în ţară prin Vama Nădlac, revenit din Italia.

Primul caz este al unui caracalean, singurul care a şi fost declarat vindecat. Acesta a revenit din Italia, cu un autocar, în care s-a aflat un sucevean care a fost confirmat cu coronavirus.

5.467 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) au fost confirmate în toată ţara, până la ora transmiterii acestei ştiri.