Persoanele care vor să lucreze în străinătate își pot alege job-ul potrivit din cele aproape 300 de locuri de muncă oferite de angajatori din Uniunea Europeană. Belgia, Croația, Finlanda, Germania, Irlanda, Marea Britanie dar și Norvegia sau Suedia sunt țările în care angajatorii caută forță de muncă.

Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt în Germania, țară în care cei interesați se pot angaja în diferite domenii de activitate. Se caută șoferi de autobuz sau de camion, dar și personal în domeniul hotelier sau în localurile de alimentație publică. Tot Germania caută doi marinari și un comandant de navă.

În Marea Britanie sunt disponibile 15 locuri de muncă pentru farmaciști vorbitori de limbă engleză, 10 pentru infirmieri și 50 de îngrijitori pentru persoane la domiciliu. În Olanda, toate locurile de muncă vacante sunt în agricultură, în sere de roșii, ardei gras și sere cu flori, dar și la cules de sparanghel și căpșuni.

Norvegia caută un ghid antrenor de caiac, un medic hematolog, 10 măcelari și un maestru pizzar. Persoanele interesate sunt așteptate la biroul Eures din incinta Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt.

Articolul precedentOctavian Strunilă și Jojo sărbătoresc Ziua Mondială a Teatrului la Slatina
Articolul următorSlatina: Biciclist spulberat pe trecerea de pietoni. Avea doar 11 ani