noul sediu pentru inmatriculari auto din pipera

Numărul mare de solicitări pentru înmatricularea de autoturisme s-a menţinut la un nivel ridicat, în judeţul Olt, de la scoaterea timbrului de mediu.

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Florin Hoară, a declarată că la ghişeul compartimentului de înmatriculări se primesc aproximativ 200 de cerei, în fiecare zi. El a explicat că, în primă instanţă, angajaţii SPCRPCIV au făcut cu greu faţă solicitărilor, însă o dată cu creşterea numărului lor situaţia este menţinută sub control.

„Perioada în care s-a scos taxa auto şi a crescut numărul cererilor de înmatriculare a autoturismelor a coincis şi cu un deficit foarte mare de lucrători. Numai în anul 2018 am încadrat un agent, un ofiţer, şi doi civili pentru prelucrarea de dosare, munca nevăzută din spatele ghişeului. Asta a dus la reducerea perioadei de aşteptare. Adresabilitatea nu s-a diminuat foarte puternic, dar având  mai mulţi putem să lucrăm cu trei ghişee. La compartimentul de Înmatriculări se primesc aproximativ 200 de cereri pe zi, cu persoane programate din cinci în cinci minute”, a afirmat Hoară.

Afluxul mare de solicitări de înmatriculare a autoturismelor către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) a venit după 1 februarie 2017, când a fost scos timbrul de mediu.

Articolul precedentSlatina: Sancțiuni noi, în dezbatere publică. Restricții suplimentare în locurile de joacă
Articolul următorCampania de sterilizare a câinilor cu stăpân din Slatina, prelungită