Membrii Federaţiei Sindicale SANITAS din Sănătate şi Asistenţă Socială sunt în grevă japoneză, începând de astăzi.

Sindicaliştii spun că greva japoneză  este un semnal puternic că nimeni nu mai acceptă „jumătăți de măsură” şi totodată este un răgaz acordat guvernanţilor să pună în aplicare promisiunile.

„Nu interpretați ca un semn de slăbiciune faptul că începem protestul cu banderolele pe mână, faptul că nu întrerupem deocamdată activitatea în instituții publice medicale, medico-sociale, de asistență socială etc. Este doar un ultim răgaz pe care l-am acordat guvernanților în urma dialogului de săptămâna trecută, la cererea acestora.

În acest moment, orice amânare a soluțiilor la TOATE revendicările SANITAS nu va face decât să rupă supapa tuturor nemulțumirilor adunate de angajații celor două sisteme în ultimii ani! Ați ”contabilizat” până acum”, transmite SANITAS.

Solicitările sindicaliştilor vizează:

  • Aplicarea parțială și inechitabilă a Legii salarizării bugetare în Sănătate și în Asistență socială;
  • ”Parazitarea” Legii salarizării bugetare cu fel de fel de ordonanțe de urgență și hotărâri de guvern care au blocat sporurile, au afectat indemnizațiile de hrană și, în ultimă instanță, au diminuat veniturile angajaților din cele două sisteme;
  • Gestionarea pandemiei cu prețul unor presiuni extreme puse pe salariații din spitale, centre de asistență socială, centre medicale etc., situație care a adus Sănătatea și Asistența socială la limita de rezistență;
  • Blocarea dialogului social și tergiversarea semnării contractului colectiv de muncă;
  • Sub-finanțarea cronică a Sănătății și a Asistenței sociale.
Articolul precedentAlexandra Păcuraru: Să ieșim din lanțurile care ne țin legați doar de prezent. E vremea să ne deșteptăm, de dormit am dormit destul!
Articolul următorSlatina: Trafic rutier pe o singură bandă, începând de astăzi, pe strada Ecaterina Teodoroiu