La 20 de şcoli din judeţul Olt s-a înregistrat promovabilitate de 100%, în timp ce la opt dintre ele niciun elev n-a reuşit să ia media cinci.

Majoritatea şcolilor din judeţ care au înregistrat promovabilitate de 100% sunt din mediul rural, singura excepţie făcând Şcoala Gimnazială Nr. 3 din Slatina.

În schimb, printre cele opt şcoli unde niciun elev nu a luat măcar un elev nu a reuşit să obţină media cinci sunt patru şcoli din mediul urban: Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Corabia, Liceul Tehnologic „Constantin Filipescu” Caracal, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Caracal şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 Balş.

72,13 la sută dintre absolvenţii olteni de clasa a opta au reuşit să obţină medii mai mari de cinci la evaluarea naţională.

82,75% dintre absolvenţi au luat medii peste cinci la limba şi literatura română, în timp ce 63,07% au reuşit acest lucru, la matematică.

Nu mai puţin de 734 de absolvenţi, adică 27,85%,  au luat note între 1 şi 4,99.

Prin comparaţie, anul trecut, în judeţul Olt, în urma afişării rezultatelor finale, procentul notelor peste cinci la limba şi literatura română a fost de 87,2, iar la matematică de 61,1. Procentul mediilor peste cinci a fost de 74,3.

Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

Articolul precedent800 de perechi de ochelari, oferite zilele acestea slătinenilor cu deficiențe de vedere
Articolul următorIncendiu la o covrigărie din centrul Slatinei