Municipalitatea caracaleană a decis extinderea sistemului de supraveghere video din oraş şi a încheiat un parteneriat cu poliţia pentru monitorizarea urbei.

Primarul Caracalului, Ion Doldurea, a declarat că în scurt timp se vor achiziţiona încă 45 de camere de supraveghere, iar extinderea sistemului va continua şi anul viitor.

„Noi avem, în acest moment, montate 45 de camere care sunt funcţionale deja de câteva luni de zile. Am mai cumpărat, iar în aceste zile sunt la montaj, încă 45 de camere. Le vom pune pe aceiaşi stâlpi, dar vor capta imagini din direcţii diferite, în aşa fel încât să prindem cât mai mult. Cele care sunt instalate deja şi-au dovedit utilitatea pentru că poliţia ne cere în permanenţă informaţii din sistem şi, de asemenea, am amendat câţiva oameni, care duc gunoaiele unde nu trebuia. Nu ne vom opri la cele 90 de camere, vom continua şi în anul viitor. Vrem să surprindem neapărat toate obieciurile proaste pe care le au unii dintre concetăţenii noştri şi să le sancţionăm la sânge”, a declarat Doldurea.

Totodată, municipalitatea a încheiat un protocol de colaborare cu poliţia din oraş, iar monitorizarea camerelor este făcută direct de către oamenii legii.

„Adrian Chesnoiu a avut discuţii încă din perioada în care era administrator public şi s-a încheiat un protocol cu poliţia şi vizualizarea camerelor se va face şi de la ofiţerul de serviciu, de la poliţie, în aşa fel încât operativitatea în combaterea eventualelor activităţi infracţionale să fie depistată cât mai repede de către poliţişti. Ei au vizualizare, maşini şi personal care poate interveni prompt. N-am fost de acord nici cu faptul de a avea un dispecerat, iar aceasta este cea mai bună soluţie”, a mai declarat Ion Doldurea.

Sursa: Realitatea de Olt