Tinerii legumicultori din Izbiceni s-au lăsat convinși de avantajele cooperativelor agricole și au reușit să înființeze, zilele acestea, două forme asociative în comună. Scopul este unul bine stabilit: să livreze legumele în supermarketuri.

În timp ce legumicultorii care fac parte din cooperativele de la Urzica și Vădăstrița au reușit să livreze cu succes roșii în magazinele Mega Image, tot mai mulți legumicultori din județ le urmează exemplul. De curând, tinerii fermieri din Izbiceni, ajutați de consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, au înființat două cooperative. „Deja avem solicitări din partea mai multor legumicultori din Izbiceni care vor să se înscrie în cele două cooperative. Chiar astăzi îi așteptăm să îi ajutăm la completarea cererilor de înscriere. Este un lucru bun că și ei au înțeles avantajele asocierii”, a explicat Florin Ciobanu.

Și legumicultorii din Cooperativa Pleșoiu-Strejești se pregătesc să culeagă roadele muncii lor. Răsadurile achiziționate prin intermediul Cooperativei Țara Mea vor da, în aproximativ 2 săptămâni, primele cantități de tomate ce vor fi livrate în magazinele Kaufland.