Un cioban care lucra la o stână din Teleorman a adus virusul pestei porcine africane în Olt. El a adus în Rusănești trei porci care erau deja infectați. Pe unul l-a tăiat, pe unul i l-a dat fratelui său, iar pe celălalt, care a și murit, l-a păstrat în gospodăria sa. Și porcul care a ajuns la fratele ciobanului, tot în Rusănești, pare să fie bolnav de pestă.

Primarul comunei, Alexandru Chirea, a explicat cum a ajuns pesta porcină africană în județ. „Persoana în gospodăria căreia a fost găsit porcul mort a lucrat la o stână din Teleorman, acolo unde au fost mai multe cazuri de pestă la porcii mistreți. A avut trei porci pe care i-a ținut la stână până acum 15- 20 de zile și a venit cu ei bolnavi. Unul i l-a dat fratelui său. Și de la acesta au fost prelevate probe de sânge, s-a făcut dezinfectarea adăpostului”, a spus edilul.

Veterinarii din Olt au luat deja primele măsuri pentru a preveni răspândirea virusului, la Rusănești. Sunt și acum în comună, unde instalează filtre dezinfectante și examinează porcii din gospodăriile populației.

Articolul precedentIncendiu la un bloc de locuinţe sociale din Slatina. Un mort şi cinci răniţi
Articolul următorPrimele IMAGINI cu incendiul de la blocul de locuinţe sociale din Slatina, în care o femeie a murit şi cinci persoane au fost rănite