Veterinarii din Teleorman au confirmat un nou focar de pestă porcină africană, pe un fond de vânătoare din apropierea județului Olt. Patru localități de pe Valea Oltului sunt în zona de protecție și alte șase sunt sub supraveghere, anunță reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt.

Noul focar de pestă a fost confirmat la porcii mistreti de pe fondul de vânătoare 11 Beciu, pe raza localității Plopii Slavitești, din județul Teleorman, la 8 kilometri de localitățile din Olt. Astfel, Bârseștii de Sus(Sprîncenata), Plaviceni (Scărișoara), Jieni (Rusănești) și Cilieni sunt incluse în zona de protecție a focarului, fiind instituite măsuri suplimentare de biosecuritate. De asemenea, efectivele de porci domestici din Băbiciu, Gostavățu,  Sprâncenata (satele Frunzaru și Uria), sat Călinesti(Radomirești), Cilieni, Tia Mare (sat Potlogeni) vor fi verificate de medicii veterinari din zonă.

Veterinarii au stabilit anumite măsuri pe care trebuie să le respecte administratorii fondurilor de vânătoare, pentru a preîntâmpina răspândirea virsului. „Instalarea semnelor sau panourilor de avertizare pe drumurile ce delimitează granițele zonelor de protecție și de supraveghere; catagrafia efectivului de mistreți și prădători pe fondurile de vânătoare 42 Călinești, FV 43 Frunzaru, FV 44 Caracal, FV 49 Rusănești, FV 56 Tia Mare, efectuarea de patrule zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare pentru depistarea porcilor morți sau bolnavi”, sunt câteva dintre măsurile stabilite de veterinarii olteni și transmise tuturor primăriilor din aceste localități.

De asemenea, porcii din gospodăriile populației vor fi verificați de veterinari.

Articolul precedentStănescu, mesaj după ce a fost remaniat pe motiv că nu comunică bine: Am preferat să fiu un om al faptelor
Articolul următorStănescu spune că a fost executat politic: „Nu retractez nimic din ce am spus public”