E alertă de pestă porcină africană în localitățile din Izbiceni și Giuvărăști, după ce un focar de boală a fost confirmat în localitatea Islaz, din Teleorman. Comitetul local de combatere a bolilor s-a reunit, pentru a stabili măsurile care se impun în vederea limitării extinderii virusului.

„În data de 01.07.2019,  în cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor întrunit în sedinţă la sediul Instituţiei Prefectului Olt, a fost supus spre aprobare planul de măsuri privind supravegherea în localităţile Izbiceni şi Giuvărăşti, ca urmare a confirmării în data de 28.06.2019 a unor focare de PPA la porci domestici aflaţi într-o gospodărie de pe raza localităţii Islaz, judeţul Teleorman”, a transmis, printr-un comunicat de presă DSVSA Olt.

Echipe de medici veterinari se vor deplasa în aceste două localităţi aflate în zona de supraveghere, pentru a efectua recensământul tuturor exploataţiilor de porci, examinarea clinică şi verificarea identificării acestora.

DSVSA Olt solicită în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar de liberă practică împuternicit sau DSVSA Olt.

Articolul precedentPeste 350 de amenzi și 19 permise reținute pentru viteză în ultimele 3 zile
Articolul următorAccident spectaculos în intersecție. Ce a pățit șoferul