Un proiect cu finanţare europeană de peste 1,5 milioane lei a fost accesat de Primăria Potcoava pentru achiziţia de tablete, laptopuri, camere web sau table interactive pentru elevii din oraş care fac învăţământ online.

Primaria Orasului Potcoava, a depus un proiect european prin Programul Operaţional Competitivitate- Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, avand ca obiect ”Achizitia de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învățământul preuniversitar, Orasul Potcoava, Judetul Olt”.

Valoarea totala a echipamentelor pentru o buna desfăşurarea a procesului de învăţare  în modul on-line cat si pentru acordarea de şanse egale tuturor elevilor este de 1.518.674,50 de lei.

Proiectul presupune:

Dotarea unui numar de 730 de elevi cu tablete pentru invatamant online

Dotarea unui numar de 59 de profesori cu laptop pentru invatamant online

Doatrea celor 31 sali de clasa cu camere web videoconferinta pentru invatamant online

Dotarea celor 23 sali de clasa cu table interactive pentru desfasurarea învăţământului online

Dotarea celor 31 sali de clasa cu ROUTER WIRELESS pentru desfasurarea orelor de clasa online

Dotarea celor 31 sali de clasa cu SISTEM ALL IN ONE pentru desfasurarea orelor de clasa online

Asigurarea pentru cele 31 sali de clasa pentru instalare, configurare, punere în funcţiune, CREAREA UNEI RETELE pentru a facilita desfasurarea orelor de clasa online

„Am făcut tot posibilul să ne încadrăm în rigorile cerute de finanțator, în speță Ministerul Fondurilor Europene, și, mai ales, să ne adaptăm din mers la nenumăratele schimbări pe care le-a suferit, de la zi la zi, ghidul solicitantului. Sperăm ca și acest demers pe care l-am făcut să aibă la rândul său succes, așa cum s-a întâmplat în trecut cu toate celelalte proiecte inițiate”, a declarat primarul din Potcoava, Manuel Enăchioaia.

Sursa: Realitatea de Olt