Intervenție a pompierilor Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în comuna Găneasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă.

„La sosirea echipajelor, acoperișul locuinței, tavanele din două camere de locuit și anexa gospodărească, în care erau depozitate furaje, ardeau generalizat. 

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, salvatorii au acționat aproximativ trei ore”- Alin Băsăşteanu, purtător de cuvânt ASU Olt

Au ars aproximativ 60 de metri pătrați de acoperiș, tavanul din două camere, pe circa 40 de metri pătrați, o anexă gospodărească și aproape șapte tone de furaje.

Cauza probabilă a incendiului: coșul de fum defect sau deteriorat. 

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care se pot solda cu victime sau pagube materiale importante, ISU Olt reaminteşte principalele măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum: 

• Coşurile de fum vor fi obligatoriu verificate, reparate şi curăţate periodic (în mod 

obligatoriu la începutul sezonului rece), de persoane specializate şi autorizate;

• În podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea intra scântei ce 

pot fi surse de aprindere, mai ales dacă în zonă sunt materiale combustibile;

• Coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 centimetri; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentTemperaturi ridicate în prima parte a lunii noiembrie
Articolul următorVeste bună pentru părinți: Creșele nu se închid! Se suspendă activitatea în școli, grădinițe și after school-uri începând de luni