Autoritățile din Slatina anunță începerea lucrărilor de amenajare a celor 6 terenuri de tenis de câmp din incinta Clubului Nautic. Cu această investiție demarată, reprezentanții municipalității vor putea prelua fostul ștrand din Progresul, aflat în administrarea Ministerului Tineretului. Acesta zonă se va transforma într-un parc, ce va include și o zonă pentru skateri.

Primăria Slatina face un pas uriaș în demersul de preluare a Ștrandului Progresul, de la Ministerul Tineretului. A semnat contractul de execuție pentru construcția celor 6 terenuri de tenis de câmp ce vor fi amenajate în incinta Clubului Nautic. Aceasta a fost ultima condiție impusă de minister pentru a ceda municipalității fosta bază de agrement, care va fi transformată într-un parc modern. „Am semnat contractul de lucrări pentru construirea terenurilor de tenis. Sunt cele 6 terenuri pe care tocmai am promis că le vom face la Clubul Nautic. Am reușit să terminăm licitația și să semnăm contractul. Durata de execuție este de 12 luni, din care 2 pentru proiectare. Vor fi 4 terenuri descoperite și împrejmuite, din care 2 cu zgură și 2 cu suprafață rapidă. Și vor fi încă 2 terenuri de tenis acoperite și iluminate, unul cu zgură și unul cu suprafață rapidă.

Vreau să precizez că aceste terenuri de tenis ne sunt vitale pentru preluarea fostului ștrand, baza sportivă Dumitru Dobrescu. Conform înțelegerii cu Ministerul Tineretului și Sporturilor, noi vom face aceste terenuri, iar Ministerul Tineretului ne va preda fostul ștrand din Progresu și vom face în zonă un parc”, a declarat astăzi Emil Moț, primarul Slatinei.

Autoritățile au demarat realizarea documentației pentru amenajarea noului complex de agrement, care va include și o zonă pentru skateri. „În acest parc vom integra și un skate parcul pe care promisesem că îl facem la Pădurea Strehareți. Însă Pădurea Strehareți este un proiect foarte mare și de durată. Am dat drumul la un studiu de fezabilitate pentru baza Dumitru Dobrescu, iar una dintre cerințe a fost și integrarea acestui parc pentru skateri, bicicliști și cei care merg cu rolele”, a mai spus edilul.

În această toamnă, imediat ce vor demara lucrările de amenajare a terenurilor de tenis, reprezentanții municipalității vor relua discuțiile cu Ministerul Tineretului în vederea preluării fostului ștrand.

Articolul precedentCâţi olteni sunt aşteptaţi, duminică, la urne
Articolul următorA fost semnat contractul pentru refacerea completă a esplanadei. Cum va arăta noua zonă de promenadă/FOTO