Eugen-Octavian Vălu, în vârstă de 42 de ani, din Coteana, şoferul autoutilitarei care, în urmă cu mai bine de un an, a lovit mortal o tânără în vârstă de 24 de ani, pe DJ 546, în comuna Brebeni, a primit o pedeapsă de doar doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, în timp ce despăgubirile pe care familia victimei trebuie să le primească sunt derizorii.

Sentinţa nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Slatina l-au găsit vinovat de ucidere din culpă, pe Vălu, însă n-au fost impresionaţi de drama familiei care şi-a pierdut copilul în floarea vârstei, la doar 24 de ani, şi l-au condamnat pe bărbat la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de supraveghere de trei ani. Totodată, şoferului i s-a interzis să conducă orice categorie de vehicule pentru care legea impune obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Eugen-Octavian Vălu are de îndeplinit mai multe obligaţii, iar pe parcursul termenului de supraveghere, trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile.

În plus, daunele morale dispuse de instanţă sunt derizorii. Astfel, firma de asigurare trebuie să achite membrilor familiei tinerei suma totală de 220.000 euro, în condiţiile în care uzanţa pentru astfel de cazuri, la nivelul Uniunii Europene, este ca acest cuantum să fie de ordinul milioanelor de euro.

Potrivit sentinţei, câte 60.000 euro vor primi părinţii victimei, 40.000 euro sora acesteia, şi câte 30.000 euro, cei doi bunici materni.

Cumplita tragedie s-a petrecut în data de 2 martie 2017. Tânăra de 24 de ani, Mihaela Florea, lucra la un hipermarket din Slatina, iar în acea dimineaţă, urma să între în tură la ora 7.00 și, în momentul producerii accidentului, se îndrepta către stația de autobuz de unde urma să ia un microbuz care să o aducă în Slatina.

Eugen-Octavian Vălu, din Coteana, care era coleg de muncă al fetei, mergea tot către serviciu, la volanul autoutilitarei firmei. În comuna Brebeni, el s-a angajat în depășirea unei autospeciale de jandarmi, chiar în dreptul tinerei, și a izbit-o mortal, proiectând-o într-un cap de pod de pe marginea drumului. Bărbatul a mai continuat drumul preţ de câteva sute de metri, după care a oprit şi s-a întors pe jos către locul accidentului.

Din păcate, eforturile paramedicilor sosiți la fața locului au fost fără succes, manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat.

Drama este și mai mare pentru că, în momentul impactului, tânăra vorbea la telefon cu mama ei, care a auzit o bubuitură puternică. Pentru că locuia la câteva case de locul tragediei, tatăl fetei a alergat într-un suflet să vadă ce s-a întâmplat.

Șoferul autoutilitarei care a lovit-o pe tânăra de 24 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Articolul precedentÎnvăţământ profesional dual în trei oraşe ale Oltului, din următorul an şcolar
Articolul următorDaea a venit la Olt să dea startul unor lucrări la sistemul de irigaţii din zona Corabia