19 cai şi două vaci au fost capturaţi de pe străzile Slatinei, de angajaţii SPGCS, în ultimele patru luni, animalele fiind lăsate libere de stăpâni pe domeniul public al municipiului.

Directorul Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân (SPGCS) Slatina, Bogdan Apostoliceanu, a declarat că zonele din oraş în care animalele sunt lăsate libere sunt bulevardul Constantin Brâncoveanu, zona statuii Ecaterinei Teodoroiu, sau străzile Tudor Vladimirescu, Piteşti şi Strehareţi.

El a adăguat că în toate cazurile proprietarii au venit să-şi recupereze animalele. Pentru a face acest lucru, ei trebuie să achite o taxă de capturare în valoare de 100 lei pentru animale mai mari de şase luni, 12 lei pe zi pentru cai şi vaci şi 9 lei pe zi pentru oi şi capre, tarif pentru cazare, dar şi o amendă aplicată de poliţia locală, ce poate ajunge până la 2.500 lei.

În prezent, în adăpostul SPGCS se află doar un cal, capturat la finalul săptămânii trecute.

„De la operaţionalizarea pe această linie şi până în prezent, am capturat 19 cai şi două vaci. Cu precădere, animalele nesupravegheate au fost ridicate de pe străzile Tudor Vladimirescu, Constantin Brâncoveanu, în zona statuii Ecaterinei Teodoroiu, Piteşti sau Strehareţi. Toţi proprietarii au venit să-şi recupereze animalele. În prezent, în adăpost avem un singur cal, prins vineri, pe strada Piteşti“, a declarat Bogdan Apostoliceanu.

Regulamentul privind circulaţia, deţinerea, capturarea, cazarea, identificarea şi revendicarea cailor, vacilor, oilor sau caprelor, pe domeniul public şi privat al municipiului Slatina, a fost aprobat la finalul anului trecut.

Articolul precedentSe reface porţiunea din cel mai lung drum judeţean din Olt, afectată de alunecările de teren
Articolul următorCe lucrări grele face compania care va construi Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești