Prefectura Olt a sărbătorit astăzi Ziua Instituției Prefectului, eveniment în cadrul căruia au fost acordate scrisori de mulțumire tuturor colaboratorilor. În cadrul ceremoniei au fost prezentate repere din istoria de 155 de ani a acestei instituții, în România.

Instituția Prefectului apare, pentru prima oară, după Unirea Principatelor, în Legea Comunală din 1 aprilie 1864. De-a lungul anilor, mai multe texte legislative fac referire la această instituție importantă, care a suferit mai multe schimbări de-a lungul timpului. Astăzi, este o instituție modernă, menită să garanteze respectarea legii și să ofere servicii de calitate, în deplină transparenţă. Astăzi, conducerea, dar și toți angajații Prefecturii Olt au sărbătorit, alături de colaboratori, Ziua Instituției Prefectului. Prefectul Silviu Neacșu le-a mulțumit tuturor pentru implicare. „Mulțumesc pentru devotamentul și dedicarea puse în slujba cetățenilor județului Olt, tuturor prefecților județului. Fiecare a contribuit în mod  decisiv la modernizarea și dezvoltarea instituției. Participarea, implicarea și inițierea diverselor proiecte, menite să ofere cetățenilor servicii publice de înaltă calitate și promovarea unor standarde ridicate de transprență rămân obiectivele principale ale Inistituției Prefectului Județului Olt ”, a spus Silviu Neacșu.

Directorul Direcției Arhivelor Județene, Bogdan Bădițoiu, a făcut un scurt istoric al Instituției Prefectului, cu accent pe oamenii care au condus-o.  „Din 1990 și până astăzi au fost perioade de transformări profunde ale societății. Numai oameni capabili puteau să facă față acestor transformări. Sigur, nu întotdeauna lucrurile au stat foarte bine, dar privind în ansamblu, este evident că România a avansat în această perioadă extraordinar de mult”, a spus directorul Arhivelor Județene.

Toate instituțiile colaboratoare au primit scrisori de mulțumire.

 

Articolul precedentScandal între interlopi, într-un club din Caracal. Bodyguard tăiat cu sabia
Articolul următorRidicat de poliţişti după ce a provocat un accident rutier, conducând beat şi fără permis