Un bărbat în vârstă de 44 de ani este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a fost depistat de jandarmi în timp ce pescuia, pe râul Olt, cu ajutorul unei bărci, unui harpon impovizat şi a unei setci de peste 300 de metri.

Potrivit unui comunicat remis de Jandarmeria Olt, bărbatul a fost depistat în zona localităţii Mărgheni, din comuna Bârncoveni.

„În noaptea de 11 spre 12 mai, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt. Pe timpul executării misiunii, în jurul orelor 01.30, în zona localităţii Mărgheni, a fost depistată o persoană de sex masculin în vârstă de de 44 de ani, în timp ce desfășura activități de pescuit comercial cu ajutorul unei ambarcațiuni pneumatice improvizate, folosind o ţepoaică prevăzută cu patru vârfuri pentru harponare, cu lungimea de 2,20 metri și unelte de pescuit de tip setcă confecționate din plasă monofilament cu lungimea totală de 348 metri”, spun jandarmii.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal.

„Uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală, pentru continuarea cercetărilor”, se mai arată în comunicat.