Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Slatina, s-a ales cu dosar de cercetare penală după ce a fost depistat de jandarmi în timp ce vindea peşte, în zona Podului Olt.

Bărbatul este cercetat deoarece nu avea documente legale pentru peşte.

„În data de 13.12.2019, în jurul orelor 12.15, în zona podului rutier de peste râul Olt, care face legătura între municipiul Slatina şi comuna Slătioara, a fost depistat un bărbat de 44 de ani în timp ce oferea spre comercializare trecătorilor peşte fitofag, fără a deţine documente legale. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, cantitatea de peşte găsită asupra lui find redată mediului natural”, se arată într-un comunicat remis de Jandarmeria Olt.

Tot jandarmii olteni au depistat, sâmbătă, pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Giuvărăşti, doi bărbaţi în vârstă de 18 şi respectiv 45 de ani, care pescuiau industrial cu ajutorul unei bărci cu motor şi plase de pescuit în lungime totală de 700 metri. Şi aceştia sunt cercetaţi penal.

„Reamintim că faptele «Comercializare fără documente legale a peştelui» şi  «pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit» constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani”, transmit jandarmii.