Jandarmeria olteană a lansat filmul „Repere istorice – Aportul militar al Jandarmeriei în județul Olt”, proiectul fiind finanţat de Ministerul Culturii ca activitate pentru marcarea Centenarului Marii Uniri.

Filmul a fost prezentat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de către inspectorul şef al Jandarmeriei Olt, colonelul Dorel Drejoi, alături de directorul Muzeului Judeţean Olt, Laurenţiu Guţică, şi cel al Arhivelor Naţionale Olt, Bogdan Bădiţoiu.

Proiectul a avut o  finanțare în valoare de 3.000 lei şi constă în realizarea  unui clip video de prezentare a participării Jandarmeriei la Războiul de Reîntregire (1916-1919) și la apărarea Marii Uniri (1918),  expunerea și difuzarea acestuia în spațiul public, pe 100 DVD-uri, 100 postere şi 1000 flyere.

În vederea promovării proiectului, în perioada 26 – 29 noiembrie, clipul video va fi înaintat în format DVD către principalele instituții cu care IJJ Olt cooperează şi colaborează.

Totodată, în perioada 27 – 29 noiembrie, în şase instituții de învățământ din localitățile Slatina, Caracal, Corabia și Balș va fi prezentat clipul video.

Ulterior, de Ziua Naţională, în Slatina, în zona de desfășurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Marii Uniri, va fi organizat un atelier în cadrul căruia vor fi prezentate publicului pliante și DVD-uri.

Articolul precedentPestă porcină și la Cilieni. 22 de porci, eliminați
Articolul următorSe pune pavajul în zona din Slatina în care se va celebra Centenarul