A fost semnat contractul de finanţare pentru obiectivul de investiții „Amenajare Bază de Agrement Faleza Dunării Corabia”, care se va realiza cu fonduri europene prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020.

Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Primăriei Corabia.

Acest proiect presupune lărgirea Coscanului (apă curgătoare) pe o lungime a acestuia de 505 metri, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta pe aceeași lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăștierea pământului rezultat din excavarea Coscanului. Acesta va avea o adâncime de 1,5 metri și va fi lățit cu 10 metri, la momentul actual având o lățime de 20 m.

Totodată, se va crea un bazin al bazei de agrement în continuarea Coscanului pentru staționarea caiacelor și hidrobicicletelor propuse a fi achiziționate prin prezentul proiect.

Valoarea totală a investiției : 1.337.495,56 lei (TVA-ul este inclus).

„Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei și să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiției vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement, creșterea numărului de vizitatori în oraș și nu în ultimul rând datorită accesului direct la Dunăre, creșterea atractivității zonei pescărești. În contextul prezentat se impune necesitatea asigurării unor spații de recreere, spații de desfășurare de activități sportive, care să vină în completarea activităților ce pot fi desfășurate în zona pescărească pe lângă atracțiile turistice și de agrement din zona”, transmit reprezentanţii Primăriei Corabia.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedent953 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2
Articolul următorIohannis: Relaxarea începe din 15 mai: fără mască în spațiul public, fără restricții de noapte, magazinele revin la program normal