Au avut curajul să se înscrie într-un program guvernamental implementat pentru prima dată în România, iar acum culeg din plin roadele muncii lor. Vorbim de legumicultorii din cooperativele de pa Pleșoiu și Grădinari, care au acceptat să cultive anumite soiuri de tomate și ardei, pentru ca astăzi să livreze marfa lor către magazinele Kaufland, prin intermediul Cooperativei Țara mea.

Răsadurile pentru culturile roditoare de acum au fost asigurate tot prin intermediul proiectului, soiurile fiind cele indicate de reprezentanții supermarketului, care i-au asigurat de la bun început pe fermieri că le vor prelua toată producția. Acum, primele recolte au fost pregătite pentru livrare, transportul fiind asigurat tot în cadrul proietului guvernamental. „Tomatele de Plesoiu sunt pregătite pentru livrare in reteaua Kauflaund și ardeiul de Gradinari însoțeste tomatele. Mă bucur că unii mici fermieri au început sa înțeleagă că respectul în afaceri trebuie sa fie reciproc. Pas cu pas, legumele noastre își fac loc in marile lanțuri de magazine, scăzând importurile. Consumatorii, clienți ai marile magazine consumă legume de calitate și gustoase și așa ajutăm și micul fermier român.
Un studiu de piață spune ca 8 din 10 locuitori din urban (din orașe), își cumpără mâncarea de zi cu zi din marile lanțuri de supermaket !!!!”, a precizat Florin Ciobanu, consilierul Ministrului Agriculturii.

Proiectul este implementat de Cooperativa Agricolă Integrată Țara Mea, Cooperativa Plețoiu, Cooperativa Strejești, în parteneriat cu lanțul Kauflaund România. Dacă fermierii vor fi mulțumiți de prețurile oferite de supermarket, ar urma ca de anul viitor conceptul să se extindă și la fermierii care fac parte din celelalte cooperative din județ.

Articolul precedentPrima reacţie din PNL, după desemnarea lui de Mezzo drept candidat la Primăria Slatina
Articolul următorApartenenţa la PSD şi colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, „fantomele” care îl bântuie pe candidatul PNL la Primăria Slatina