Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, va fi candidatul partidului la Primăria Slatina, în locul lui Mario De Mezzo, potrivit unor surse liberale, decizia urmând a fi oficializată în şedinţa Biroului Politic Judeţean de miercuri seara.

Motivul care ar sta în spatele acestei decizii este acela că De Mezzo n-a reuşit să crească în sondaje, în ciuda faptului că şi-a anunţat candidatura de mai multe luni, iar Liviu Voiculescu ar sta mai bine în măsurătorile sociologice făcute în luna februarie. În plus, majoritatea membrilor filialei Slatina sunt în continuare nemulţumiţi de faptul că le-a fost impus un candidat de la Bucureşti.

După aproximativ 20 de ani în care a locuit în Bucureşti, fost membru PDSR, expert în comunicare ce a lucrat printre alte firme cu Holzindustrie Schweighofer, Mario de Mezzo a fost prezentat, la începutul lunii septembrie 2019, drept candidat PNL la Primăria Slatina.

În cadrul primei întâlniri cu media locală, de Mezzo a reuşit să demonstreze că nu ştie că nu Primăria Slatina administrează Spitalul Judeţean din municipiu, admiţând totodată că, în perioada 2003-2004, a fost membru al Partidului Social Democrat, chiar lucrând pentru fostul primar PDSR, Gheorghe Păunescu.

Tot în septembrie, De Mezzo a reobţinut cartea de identitate pe Slatina.

Mândru de activitatea sa în cadrul unor organizaţii nonguvernamentale de prestigiu, ca Habitat for Humanity sau Terre des Hommes, Mario de Mezzo nu menţionează faptul că în calitate de specialist în comunicare semna comunicate de presă pentru cotnroversata Holzindustrie Schweighofer, companie unde a ocupat poziţia de director de comunicare.

Potrivit g4media.ro, Mario de Mezzo și-a eliminat din profilul de pe Linkedin funcția de la Holzindustrie Schweighofer și cea de consilier al primarului PSD, lăsând doar  funcțiile de director al grupului editorial ALL (2010 – 2013), director al Fundației Principesa Margareta, co-președinte al Federației Editorilor, director al fundației Habitat for Humanity și a lucrat la cunoscutul ONG de mediu WWF. Ultima experiență profesională menționată este cea de director general al companiei de IT Barandi Solutions.