????????????????????????????????????

Foşti şi actuali profesori şi absolvenţi ai Liceului Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina au marcat, vineri, patruzeci de ani de la înfiinţarea unităţii de învăţământ profesional şi tehnic.

Printre cei prezenţi la evenimentul festiv s-au numărat şi foşti directori ai şcolii, dar şi inspectorul şcolar general adjunct, Liviu Mitroi, şi inspectorul pentru învăţământ profesional şi tehnic, Vera Rachină.

„Sărbătorim, astăzi, cu onoare şi bucurie 40 de ani de la înfiiţarea Liceului Tehnologic «Alexe Marin». Am invitat în acest sens, la o şedinăţă solemnă, foştii absolvenţi care au avut un traseu profesional de succes, foşti profesori, care acum sunt pensionari, şi foşti absolvenţi care acum sunt personalităţi în viaţa publică. Avem ingineri, pe platfoma industrială a Slatinei şi în ţară, cadre didactice, inspectori şi sportivi de performanţă”, a afirmat directorul liceului, Marian Croitoru.

Liceul Tehnologic „Alexe Marin” din Slatina continuă să scoată absolvenţi calificaţi pentru piaţa muncii, la fel cum a făcut-o şi în cele patru decenii de existenţă.

„În fiecare an, încercăm o ofertă educaţională cât mai variată. Avem, în acest moment, patru clase de învăţământ dual cu agenţi economici din Slatina – Prysmian SA, Altur SA, Pop Industry, şi în viitor sperăm să găsim şi alţi parteneri pentru efectuarea practicii şi pentru formarea deprinderilor acestor elevi. Părerea mea este că acest învăţământ dual nu reprezintă ceva nou. Este fostul învăţământ profesional dinainte de ’90, unde agentul economic suportă nişte costuri, asigură practica elevilor, asigură suport material, iar şcoala asigură partea teoretică”, a mai declarat Croitoru.

Articolul precedentRăsturnare de situaţie în cazul fostului preşedinte ALDE Olt care a trecut la Pro România. Cum a fost convins să revină
Articolul următorReguli noi de circulație pe strada Artileriei, din Slatina. Se aplică de luni!