Constructorul care va reabilita străzile Vintilă Vodă şi Văilor din Slatina va fi anunţat, la începutul lunii octombrie, potrivit primarului Emil Moţ, care a afirmat că licitaţia este la final.

Proiectul „Modernizarea străzilor pe care circula transportul public si dezvoltarea infrastructurii pietonale in Municipiul Slatina” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 8,321,707.72 lei.

Din această valoare, 4,230,956.54 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 4.090.751,18 lei din bugetul local (contribuție proprie de 86,346.05 lei și 4,004,405.13 lei cheltuieli neeligibile).

 „Vintilă Vodă şi Văilor sunt două artere importante din Slatina, care vor fi reabilitate pe fonduri europene. Suntem în procedură de licitaţie, probabil că pe 1-5 octombrie, vom da câştigătorul licitaţiei pentru aceste două străzi”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Pe strada Văilor, va fi realizată o pistă de biciclete cu lățimea de 1,20 metri, pistă ce se va continua pe strada Cuza Vodă și va ieși în strada Ecaterina Teodoroiu. Această pistă de biciclete va completa traseul de piste de biciclete ce se va crea printr-un alt proiect cu fonduri europene, deja semnat de municipalitate.

Totodată, vor fi modernizate elementele pentru îmbunătățirea siguranței rutiere şi va fi refăcut carosabilul.

Pe strada Vintilă Vodă, se vor moderniza traseele pietonale prin refacerea şi modernizarea trotuarelor existente şi se va reface carosabilul pentru pista de biciclete.

Sursa: Realitatea de Olt