Documentaţia pentru licitaţia privind colectarea selectivă a deşeurilor, în judeţul Olt, în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) a fost trimisă spre aprobare Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP).

Directorul Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco”, Florin Babu, a declarat că, după aprobarea documentaţiei, urmează scoaterea la licitaţie.

„Documentaţia pentru licitaţie a fost trimisă la Agenția Națională pentru Achiziții Publice pentru aprobare, după ce a fost aprobată în transparenţă. După ce primim aprobarea de la ANAP, vom ridica documentaţia în portalul electronic de licitaţii publice – SICAP”, a afirmat Barbu.

Magistraţii Tribunalului Olt au respins cererea firmei Rosal de anulare a rezilierii contractului de colectare a gunoiului menajer în cadrul Sistem integrat de management al deşeurilor (SMID). Decizia de reziliere a fost luată de CJ Olt, anul trecut, după ce societatea nu şi-a respectat niciuna dintre obligaţiile contractuale.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

 

Sursa: Realitatea de Olt