Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) a eliberat anul trecut peste 50.000 de cărți funciare în Olt, prin Programul Național de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Comuna Oboga a fost cadastrată integral, fiind eliberate peste 4.000 de cărți funciare către proprietarii de terenuri și clădiri.

Tot anul trecut, OCPI Olt a semnat contracte de finanțare cu 86 de primării, iar 60 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. „Totodată, în anul 2018, au fost scoase la licitație primele opt UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Bobicești, Dăneasa, Dobrosloveni, Fărcașele, Găneasa, Mihăești, Radomirești și Tătulești se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație”, explică într-un comunicat de presă reprezentanții instituției.

În prezent, din totalul de 112 de localități din județul Olt, șapte sunt cadastrate în proporție de sută la sută (Brebeni, Iancu Jianu, Vădastra, Valea Mare, Vișina, Vișina Nouă, Oboga), iar în alte 98 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivelul întregii localități, cât și pe sectoare cadastrale.

 

Articolul precedentBărbatul care a bătut o femeie pe stradă, în Slatina, reținut
Articolul următorBătrân din Olt, găsit fără suflare după ce un incendiu i-a cuprins locuinţa – VIDEO