Preşedintele executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, a avut o primă reacţie după afişarea rezultatelor exit-poll din primul tur al prezidenţialelor care o plasează pe Viorica Dăncilă, candidatul social-democraţilor, pe locul al doilea, în faţa lui Dan Barna.

Oprescu spune că aşteaptă numărătoarea paralelă a partidului, dar că în judeţul Olt se aşteaptă la un rezultat de peste 40% în favoarea candidatului PSD.

„În momentul de faţă, cred că cel mai important lucru este să aducem procesele verbale, să facem numărătoarea paralelă şi acest rezultat de la exit-poll care, în momentul de faţă, ne plasează în turul doi al prezidenţialelor, să-l securizăm şi să devină un rezultat oficial. În această noapte, aşteptăm procesele verbale din judeţul Olt. Facem numărătoarea, dar din punctul meu de vedere, rezultatele din judeţul Olt se încadrează în media pe care am obţinut-o şi la europarlamentare, deci un rezultat de peste 40%. N-avem un exit-poll pe judeţul Olt, vom vedea rezultatele împreună, în această noapte”, a afirmat Marius Oprescu.

Liderul social-democrat a declarat că, chiar de luni, activiştii şi membrii de partid încep munca pentru turul al doilea.

„Dacă validarea rezultatelor se va face, încă de mâine dimineaţă suntem din nou în campanie electorală. Vorbim de turul al doilea al prezidenţialelor – ne vom întâlni şi vom stabili politica pe care o vom avea de urmat. Turul al doilea al prezidenţialelor nu mai bate cu primul şi atunci depinde şi de strategia pe care o faci pe cele două săptămâni de campanie. Primul tur înseamnă şi forţa partidului. În turul al doilea, oamenii care au votat cu candidaţi, care n-au intrat în turul doi, se duc către un candidat sau altul. Cred că turul al doilea poate prezenta, ca de fiecare dată, surprize. Să nu uităm că, în 2014, Victor Ponta avea un procent de 40 la sută şi din păcate în turul al doilea am mâncat bătaie cu peste un milion de voturi. Cred în şansele noastre în continuare şi după ce vom termina numărătoare, ne vom apuca din nou de treabă”, a mai declarat Oprescu.

Potrivit datelor oficiale furnizate de IRES, Klaus Iohannis (PNL) și Viorica Dăncilă (PSD) se vor „duela” în voturi. Pe locul 3 în sondaj s-a clasat Dan Barna (Uniunea Salvaţi România – PLUS).