Deputatul de Olt Marius Iancu, preşedinte executiv al PSD Slatina, a declarat luni că moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă nu va trece, parlamentarii olteni urmând să voteze împotrivă. El a vorbit şi de „puciul” pus în scenă la Bucureşti, împotriva organizaţiei judeţe şi a preşedintelui Paul Stănescu, când edilii care veniseră să semneze pentru investițiile prin FDI s-au trezit în fața unor oameni care aveau alte scopuri.

Iancu spune că moţiunea de joi nu va trece, dacă PSD dă dovadă de unitate şi putere. Totodată, el subliniază că mandatul parlamentarilor social-democraţi din Olt este un vot împotrivă.

„Nu va trece dacă PSD dă dovadă de unitate și putere. Noi, parlamentarii de Olt nu vom vota motiunea. În ultimele săptămâni, am avut întâlniri cu primarii noștri din tot judetul și ei nu vor să pierdem guvernarea. Au nevoie să continue proiectele începute în localitățile lor, pentru că în fiecare comuna există cel puțin un proiect important pentru dezvoltarea localității respective. Deci acesta este mandatul nostru de joi și niciun parlamentar de Olt nu va vota moțiunea de cenzură. Suntem o echipă, decidem împreună și rămânem uniți”, a declarat paralamentarul PSD.

Marius Iancu a vorbit şi despre puciul eşuat de la București împotriva președintelui PSD Olt, Paul Stănescu. Deputatul a explicat cum au stat lucrurile de fapt.

„Așa cum vă spuneam, PSD este o echipă unită, iar acest lucru l-au demonstrat primarii noștri care au fost atrași într-o capcană. S-au dus la București pentru a semna proiectele de investiții prin FDI și s-au trezit în fața unor oameni care aveau alte scopuri. Vorbim de primari cu experiență, oameni care țin la acest partid și care nu aveau cum să fie de acord cu aceste jocuri pe sub masă, făcute de unii, așa ziși lideri politici, care au uitat de unde au plecat”, a mai spus Iancu.

Întrebat cu privire la zvonul Mihai Fifor ar veni să conducă organizația de la Olt, Marius Iancu a răspuns: „Fifor? Imposibil. Cum poate o persoană care nu a câștigat niciodată o luptă electorală și care de câțiva ani se plimba prin țară în căutarea unei organizații de unde să candideze, să conducă PSD Olt, cea mai puternica și mai mare organizație PSD din țară?!”.