Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt caută asistenți maternali. Anul acesta, vor fi pregătite și angajate 40 de persoane pentru această meserie. Veniturile salariale sunt cuprinse între 2.500 și 4.000 lei brut pe lună.

Instituția olteană a accesat fonduri europene din intermediul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” pentru că duce lipsă de asistenți maternali care să îi îngrijească pe micuții aflați în grija statului. „Proiectul se derulează pe o perioadă de 5 ani, începând cu 2019. Scopul este să extindem rețeaua de asistenți maternali din județul Olt, ca angajați ai DGASPC. Proiectul presupune evaluarea și angajarea unui număr de 100 de asistenți maternali pe parcursul acestor 5 ani, în anul 2019 fiind vorba de angajarea a 40 de asistenți maternali”, au anunțat reprezentanții DGASPC Olt.

Viitorii asistenți maternali vor primi din partea statului salariu, dar și alocația de plasament pentru copiii pe care îi îngrijesc.

Articolul precedentAntreprenori de mici. Preşcolarii de la o grădiniţă din Slatina au vândut, în cadrul unui târg, produse făcute de ei şi de părinţii lor
Articolul următorALRO, vânzări în creștere în 2019 la aluminiul procesat