Lucrările de reamenajare a esplanadei din Slatina vor începe, cel mai probabil, în luna august. Licitația pentru desemnarea constructorului s-a încheiat, iar autoritățile spun că nu vor exista blocaje până la startul lucrărilor. Imediat ce se va finaliza parcul de la unitatea militară, se va deschide șantierul.

Proiectul prin care Primăria Slatina va reface complet esplanada orașului e gata de start. A fost depusă o ofertă din partea unei firme care vrea să realizeze această lucrare, așa că, de acum în acolo, procedurile de atribuire se simplifică și vor dura mai puțin. „Am dat drumul la licitație, s-a terminat. Avem un singur ofertant, iar cel mai probabil terminăm analiza documentelor și vom da câștigătorul. Nu cred că vom avea probleme, nu vor fi contentații, fiind un singur ofertant. După ce adjudecăm contractul urmează o perioadă scurtă de proiectare, apoi, constructorul poate deschide șantierul”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei.

Va fi o reamenajare totală a spațiului de promenadă. Noul proiect prevede desființarea fântânii arteziene și a zonei cu trepte. Noua esplanadă va fi unită cu actualul expo-parc, iar slătinenii se vor putea bucura de această oaza verde fără să mai urce sau să mai coboare scări. Aleile au pavaje noi, din materiale rezistente și vor fi străjuite de fântâni arteziene de dimensiuni mai mici. Municipalitatea a decis să deschidă șantierul imediat după finalizarea lucrărilor la noul parc, amenajat în prezent pe terenul fostei unități militare.

Edilul Emil Moț a precizat că, din ultimele discuții pe care le-a purtat cu firma care face parcul de la unitatea militară, totul va fi gata la finalul lunii iulie sau cel mai târziu în luna august a acestui an.

Articolul precedentPloi, grindină şi vijelii în judeţul Olt. A fost emis cod galben
Articolul următorDoi elevi din Slatina dau bacul mai devreme. Care este motivul