Din această vară, Clubul Nautic înverzește. Autoritățile au investit într-un sistem de irigații care va asigura o mai bună îngrijire a gazonului. Până acum, spațiile verzi erau udate cu furtunul, cu apă dintr-o cisternă. Lucrările la noul sistem, începute anul trecut, se vor încheia în scurt timp.

Proiectate cu mai mulți ani în urmă fără un sistem de irigații, spațiile verzi de la Clubul Nautic erau greu de îngrijit. Suprafețele mari de gazon, dar și solul pretențios au făcut aproape imposibilă întreținerea spațiilor verzi fără aspersoare. Anul trecut, municipalitatea a demarat un proiect prin care se montează 700 de aspersoare și un sistem modern care să asigure în permanență apa de care au nevoie plantele. „Lucrăm la sistemul de irigații de la Clubul Nautic. Licitația a fost făcută anul trecut, când a fost începută lucrarea. Pe timpul iernii am suspendat lucrările și continuăm anul acesta”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei.

În anii trecuți, autoritățile au încercat și soluții mai ieftine de îngrijire a suprafețelor generoase acoperite cu arbori și gazon de la Clubul Nautic. Acestea s-au dovedit însă ineficiente. „Este o lucrare în valoare de aproximativ un milion de lei prin care dotăm clubul nautic cu un sistem de irigații pentru că toată această suprafață trebuie să fie păstrată verde. O variantă ar fi fost să venim cu cisterna și să udăm, dar nu este fezabilă în nici un fel, așa că am luat decizia să introducem un sistem de irigații. Suntem la finalul lucrărilor, iar în această vară toți cei care vor veni la Clubul Nautic să se bucure de un gazon verde, așa cum trebuie”, a mai spus primarul.

Inaugurat în vara lui 2015, în cadrul unui proiect derulat pe fonduri europene Clubul Nautic și de Agrement Plaja Olt era deficitar la capitolul spații verzi. Asta pentru că în proiectul inițial municipalitate de atunci nu a prevăzut sisteme care să asigure întreținerea gazonului. Astfel, la intrarea în baza de agrement, pe versantul dinspre barajul Oltului iarba era uscată mai tot timpul anului.

Articolul precedentNumărul virozelor, în continuă scădere. Cum a evoluat numărul cazurilor de gripă
Articolul următorLegea subvențiilor pentru animale, sub semnul întrebării