Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a postat pe contul său de Facebook, luni seara, un mesaj prin care le interzice membrilor filialei să mai apară la vreo emisiune a postului local de televiziune Olt Tv, în condiţiile în care chiar el însuşi s-a numărat prin invitaţii obişnuiţi ai staţiei.

Voiculescu însuşi recunoaşte că este vorba despre o decizie radicală ce contravine chiar cu dispoziţia prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan.

„Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL:
„Înțelegeți că presa este singura armă a voastră, nu fugiți de ea. Dacă nu comunicați, creați o problemă PNL…”.
Paradoxal pentru unii, în virtutea acestui îndemn, astăzi a fost luată o decizie radicală în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Olt: niciun membru al filialei noastre nu va mai participa la emisiunile postului local de televiziune Olt Tv, un post privat, stăpân pe politica sa editorială și de partid. Contrar speculațiilor publice bine țintite pe această temă, în calitate de lider al filialei Olt a PNL am luat această decizie împreună cu întregul for de conducere după ce în mod repetat PNL, prin reprezentanții săi, a fost atacat, cenzurat și discreditat în mod vădit, singura justificare neasumată fiind politica PSD care coordonează activitatea postului Tv”, spune liderul liberal.

Voiculescu mai spune că cei care ar ignora această dispoziţie a partidului ar face un lucru ce  „contravine politicii noastre”.

„Consider că această măsură nu va afecta nicicum PNL atâta vreme cât, ÎN CEEA CE NE PRIVEȘTE, obiectivismul și echidistanța, două noțiuni specifice obligatorii meseriei de jurnalist, lipsesc cu desăvârșire din politica editorială a Olt Tv. Nu este un pumn în gură la adresa membrilor PNL Olt, ci doar o atitudine comună de sfidare și ignorare a unei părți ostile a presei, manevrată de interese politice. Apreciem, prin urmare, că o comunicare cu Olt Tv creează o problemă PNL, ceea ce contravine politicii noastre”, consideră Voiculescu.

De menţionat ar mai fi că Liviu Voiculescu însuşi s-a numărat în dese ori printre invitaţii obişnuiţi ai postului Olt Tv.