Slătinenii care folosesc transportul în comun vor circula, în curând, cu autobuze noi, electrice. În plus, vor scăpa de aglomerația de la orele de vârf, pentru că traseele cele mai solicitate vor fi suplimentate cu microbuze.

Loctrans va adăuga parcului auto pe care îl deține încă trei microbuze. Acestea vor circula în paralele cu autobuzele, pe rutele aglomerate, la orele de vârf. Primăria Slatina a scos la licitație proiectul și așteaptă o firmă care să se ocupe de achiziționarea mijloacelor de transport. „Avem trei microbuze pentru Loctrans pentru a treia oară în licitație. La primele două licitații nu s-a prezentat nimeni. Să sperăm că de data aceasta o să le luăm”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moț.

O bună parte din actualele autobuze ar urma să fie înlocuite și ele cu unele electrice, achiziționate din fonduri  europene. La acestea s-ar adăuga o altă tranșă de mijloace de transport în comun, tot ecologice, dacă Ministerul Dezvoltării își va onora promisiunea și va aduce la Slatina cele opt autobuze electrice. „Mai avem cele 10 autobuze electrice achiziționate de Primăria Slatina pe fonduri europene. Banii sunt alocați pentru Slatina, suntem în perioada de precontractare. Este totul în regulă, trebui doar să treacă anumite termene și să completăm documentația. Mai avem încă 8 autobuze pe Ministerul Dezvoltării. Acolo nu știu cum se mișcă lucrurile, dar ceea ce e sigur sunt cele 10 pe fonduri europene, unde avem banii alocați”, a explicat primarul.

Pentru cele 10 autobuze electrice achiziționate de municipalitate se vor aloca fonduri europene în cadrul Axei 4 a Programului Operațional Regional.

Articolul precedentAlarmant! Pesta porcină africană face ravagii în Olt. Noi focare confirmate
Articolul următorCum a ajuns un slătinean să datoreze aproape 3 miliarde lei vechi, impozite şi taxe, la bugetul local