Numărul elevilor care suferă de viroze sau boli de sezon a ajuns la aproape şase mii, miercuri, potrivit unei situaţii centralizate de ISJ Olt, după ce cu 48 de ore în urmă număr acestora era cu puţin peste 2.200.

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu, a declarat că şcolile din judeţ au raportat, miercuri, 5.898 de cazuri de viroze şi boli de sezon. Numărul acestor cazuri era luni de 2.253.

Totodată, potrivit sursei citate, 76 de elevi din judeţ suferă de gripă.

Pentru că numărul deceselor din cauza gripei a urcat la 54, iar raportările din judeţe arată o creştere constantă în ultimele trei săptămâni, ministerul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, epidemia de gripă.

Cu toate acestea, ISJ Olt anunţă că nu vor fi închise şcolile, măsurile vor fi aceleaşi ca înainte de constatarea epidemiei de gripă, adică acolo unde absenteismul depăşeşete 20% din numărul elevilor, se suspendă cursurile.

„Nu se impune luarea măsurii suspendării cursurilor în niciuna dintre unităţile de învăţământ din judeţ. Nu avem nici cazuri unde mai mulţi elevi dintr-o clasă să fie afectaţi de virusul gripal. Măsurile de limitare a răspândirii gripei sau infecţiilor respiratorii rămân aceleaşi ca şi până acum”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Florica Grecu.

Articolul precedent15 oltence au fost ameninţate sau bătute de parteneri. Poliţiştii au emis ordine de protecţie provizorii
Articolul următorProiectantul Drumului Expres vrea să termine cât mai repede lucrarea. A făcut primele studii geotehnice în Olt