Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunțat că, în prima zi de depunere a Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019, la Centrele judeţene/locale APIA şi al Centrul Municipiului Bucureşti s-au prezentat doar 3.246 fermieri dintr-un total de 5.588 fermieri programați, respectiv un procent de 58,08%.

Nici în Olt fermierii nu au respectat programările inițale. Numai 60% din cei care au primit invitații pentru ziua de vineri au și venit cu documentele pentru solicitarea subvenției. Reprezentanții instituției le-au transmis fermierilor să respecte programările, pentru că, în caz contrar, pot apărea blocaje în derularea acestei campanii. „Atragem atenția fermierilor că este necesar să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform INVITAȚIEI primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2019.

Cererile se depun la Centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol”, au transmis reprezetanții APIA Olt

Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019 se va încheia la data de 15 mai 2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

Articolul precedentJudecătorii din Slatina, decizie RADICALĂ faţă de Ordonanţa 7
Articolul următorArest preventiv pentru șoferul fugar. Un pieton a murit și altul este grav rănit