Mii de slătineni au plătit impozitele pe locuințe, terenuri și mașini încă din primele zile ale anului. Majoritatea au achitat contribuțiile pentru tot anul, primind astfel și o reducere de 10%. Și plățile online prin ghișeul.ro au fost folosite de 170 de persoane până acum, numărul lor fiind în creștere față de perioada similară a anului trecut.

Atrași de reducerea anunțată de autorități sau pur și simplu să taie de pe listă aceste cheltuieli anuale, foarte mulți slătineni și-au achitat deja impozitele pe clădiri, terenuri și mașini pentru tot anul 2019. „În perioada 3-16 ianuarie, în vederea achitării obligațiilor fiscale, s-au prezentat la ghișeele Direcției Economice un număr de 2793 slătineni pentru a-și achita impozitele pe clădiri, dintre aceștia beneficiind de reducerea de 10% 2540 de persoane”, a explicat  Alin Calotă, director Direcția Generală Economică Slatina

Cele mai mari încasări provin din impozitele plătite de slătineni pentru locuințe, arată statisticile instituției. „Sumele colectare din plata impozitului pe clădiri au fost de 341.000 lei, pentru impozitul pe teren s-a prezentat un număr de 1.728 persoane fizice, din care 747 au beneficiat de această reducere, încasările fiind  de 65.000 lei, iar la impozitul pe mijloace de transport s-au prezentat 1.830, dintre care 1.586 au beneficiat de reducerea de 10%”, a mai explicat Alin Calotă.

Sistemul de plată online pus la dispoziție de autorități a fost folosit și acesta de cei care au vrut să evite drumurile la ghișeu. 170 de persoane l-au folosit de la începutul anului și până acum, numărul lor fiind cu 30% mai mare decât anul trecut în aceeași perioadă.

Numărul celor care și-au achitat impozitele locale de la începutul anului și până la această dată în Slatina este ceva mai mare decât în perioada similară a anului trecut.

 

Articolul precedentRevin ninsorile în judeţul Olt. Informare meteo valabilă de marţi dimineaţă
Articolul următorFermierii olteni, pregătiți să ia 25 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru irigații