Arheologii Muzeului Județean Olt au descoperit, recent, în comuna Fărcaşele, localitatea Hotărani, materiale arheologice din patru epoci şi un mormânt medieval.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului, în cadrul unui șantier de cercetare arheologică preventivă, arheologii au descoperit materiale arheologice din patru epoci: cultura Vădastra, Latène, epoca romană și evul mediu.

O situație interesantă este dată de descoperirea unui mormânt medieval care taie un complex arheologic Latène, iar în groapă au fost descoperite fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra.

Cercetarea se desfășoară pe una din străzile localității, în cadrul unui proiect de extindere a rețelei de apă.

În localitatea Hotărani există turnul mănăstirii din localitate, o construcție înaltă de 15,80 metri, ce impresionează prin masivitate și austeritate. A fost construit de Matei Fălcoianu, între 1708-1709, la circa 200 metri vest de Mănăstirea Hotărani. Unii istorici apreciazp ca Matei Fălcoianu l-a ridicat peste turnul clopotniță construit de Mitrea vornicul odată cu mănăstirea(1587/1588) sau peste turnul de apărare al curţii vechilor boieri din Hotărani.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCaracal: Primarul Doldurea, întâlnire cu oamenii de afaceri din oraş
Articolul următorFii avocat în şcoala ta, proiect care ajunge şi în judeţul Olt