Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a făcut astăzi publică lista locurilor de muncă vacante în străinătate, contractele fiind derulate prin rețeaua Eures. Pe lângă sutele de job-uri în agricultura din Portugalia, Spania și Olanda, sunt căutați și specialiști IT, dar și antrenori.

Angajatorii din Norvegia, spre exemplu, au nevoie de un antrenor și un ghid de caiac, dar și de un producător și patru programatori de jocuri video. Cei interesați trebuie să vorbească fluent limba engleză.

Șoferii de camion, cei de utilaje grele sau de autobuz sunt și ei căutați de angajatori din Germania, care le cer viitorilor angajați să vorbească bine germana. Tot nemții caută persoane calificate să lucreze în restaurante și hoteluri, începând de la cameriste și până al specialiști în gastronomie.

Cele mai multe locuri vacante sunt în Spania, unde angajatorii caută 200 de culegători de fructe, dar și 4 tehnicieni pentru turbine eoliene, pentru cei din urmă condiția fiind să știe limba engleză.

Toate persoanele interesate de aceste job-uri pot obține informații suplimentare de la serviciul Eures, care funcționează în cadrul AJOFM.

Articolul precedentTraficantul prins la Slatina cu 1,5 kilograme de cocaină rămâne în arest preventiv
Articolul următorHotărârea Tribunalului Olt privind sesizarea Curţii de Justiţie a UE pe tema obligativităţii MCV, anulată de Curtea de Apel Craiova