Ion Ștefan, noul ministru al Dezvoltării, a făcut astăzi un anunț important despre plățile lucrărilor executate prin Programul Național de Dezvoltare Locală. 400 de milioane de lei vor intra în contul primăriilor din întreaga țară, pentru asigurarea plăților către antreprenori.

Sunt întârzieri la plata lucrărilor efectuate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, anunță noua conducere a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Se fac însă eforturi pentru plata sumelor restante. „Sunt deja întârzieri serioase, iar în multe locuri constructorii părăsesc lucrările în prag de iarnă. Necesarul pentru achitarea facturilor restante şi a plăţilor ce urmează a fi făcute până la sfârşitul anului este de aproximativ un miliard de lei, iar, ieri, prima mea decizie de ministru a fost să dăm aceşti bani către UAT-uri. Asigur, deopotrivă, UAT-urile, dar şi constructorii, că ministerul va achita cât de repede posibil toate lucrările realizate în beneficiul cetățeanului român”, a afirmat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.
Banii vor fi alocați  din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2019, pentru finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală (#PNDL) etapele I şi II. Ieri au fost transferate către beneficiarii contractelor multianuale sume în valoare totală de 400 de milioane de lei, pentru decontarea bunurilor/serviciilor/lucrărilor executate pentru 528 obiective de investiții, finanțate prin PNDL, în cadrul celor două etape.

Sumele necesare pentru plata lucrărilor executate în cadrul PNDL I și II depășește suma prevederilor bugetare actuale. De aceea, conducerea ministerului își exprimă preocuparea pentru identificarea tuturor soluțiilor prin care să fie înlăturat riscul ca solicitările de plată emise de către beneficiarii PNDL să nu fie onorate în cel mai scurt timp.

În Olt, prin PNDL II sunt finanțate 207 obiective de investiții, valoarea lor totală fiind de peste 820 de milioane de lei. Fondurile vor fi folosite în cea mai mare parte pentru modernizarea drumurilor și unităților de învățământ, pentru înființarea sau extindere a rețelelor de utilități, dar și pentru renovarea și dotarea dispensarelor medicale.

Lista proiectelor aprobate prin PNDL 2 în Olt

Articolul precedentHoţi din locuinţe, săltaţi de mascaţi. 15 percheziţii în două oraşe şi două comune din Olt – VIDEO
Articolul următorS-a modificat regimul armelor și munițiilor!