Reprezentanţii ISU Olt au prezentat, vineri, date referitoare la situația din ultima perioadă a recrutărilor candidaților care s-au înscris pentru a urma cursurile școlilor care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și o parte din traseul urmat de către cei declarați „admis” la aceste instituții de învățământ.

Spre deosebire de anii precedenți, începând cu sesiunea din vara acestui an, locurile la toate instituțiile de învățământ care pregătesc personal pentru nevoile MAI sunt comune pentru femei și bărbați. Totodată, în cadrul Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti se va desfășura sesiune de admitere în luna ianuarie 2020.

Referitor la numărul candidaților recrutați de ISU Olt, în vederea participării la concursurile organizate de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – Facultatea de Pompieri, în acest an s-au înscris 25 de candidați, față de 22 anul trecut. Din cei 22 de candidați recrutați anul trecut, trei au fost admiși și urmează cursurile Facultății de Pompieri.

Pentru concursurile de admitere organizate de către instituţiile de învăţământ superior care realizează formarea iniţială a personalului pentru nevoile M.A.I. (Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” și Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”) în acest an s-au înscris opt candidați, față de șapte anul trecut, doi dintre aceștia fiind declarați „admis”.

Totodată, la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, pentru sesiunea iulie 2018 au fost înscriși 27 de candidați, 13 dintre aceștia fiind declarați „admis”, în timp ce la sesiunea din ianuarie 2019 au fost înscriși 12 și nouă au fost declarați „admis”.

În această perioadă, ISU Olt continuă procesul de recrutare a absolvenţilor de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau echivalentă acesteia, pentru concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti în sesiunea ianuarie 2020.

La concursul de admitere pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, sunt alocate 300 de locuri, pentru bărbaţi și femei, astfel: subofiţer de pompieri şi protecţie civilă – 275 de locuri; maistru militar auto – 25 de locuri.

Candidaţilor de etnie romă le sunt alocate două locuri în specialitatea subofiţer de pompieri şi protecţie civilă. Durata studiilor este de un an.

Articolul precedentDecizie RADICALĂ în PNL Olt, după europarlamentare: Patru primari, doi viceprimari şi şapte consilieri locali, excluşi din partid
Articolul următorPoliţiştii olteni au marcat Ziua Copilului într-un mod inedit – FOTO&VIDEO